Logic Pro 8 autodefine

#1
I'm trying to raise some levels of some midi notes in my software track, sometimes the autodefine comes up and i can raise and lower accents of notes, other times it just wont show up, even when i click on autodefine. Why wont it always show up?
 

Eli

Logician
#2
Firstly, Are you talking about directly in the Arrange Window, or in one of the MIDI editors? Secondly, if in the Arrange Window, the times it doesn't work - are you sure that hyperdraw view is enabled?
 
#3
I'm talking about in the piano roll when you click the little down thing at the bottom left that bring up different editing options. Sometimes i have trouble having various elements appear so i can edit them, for example- if the sustain pedal, expression, autodefine etc are checked sometimes they dont show up. Is there a reason why? Thanks
 
#4
Sometimes, it shows up and other times it doesn't. Its working fine now, just wondering about those other weird times. Maybe i havent clicked something?
 

Eli

Logician
#5
With autodefine, it will only show up if events of the same definition already exist. For example, if you have no sustain pedal info in the region and invoke autodefine, it won't display any sustain pedal info, because none is pre-existing in the region.

So, is it possible that the times it's not working for you, it's because there is no similar data in the region already?

With regards to velocity, this is always there - at least when there is note information that is - and so should always be available.
 
Top