Logic Pro (X) can't get midi sound/how to get out of legacy library

edurbrow

Logician
I'm trying to put a midi flute against an audio track. I can't get out of the legacy library. Normally, I see Orchestral, guitars etc. in the Library, but I can't get to that view.
Thanks in advance.


Screen Shot 2023-01-16 at 7.55.30 PM.png
 

CSeye

Logician
I should have put my glasses on.
Taking a fresh look, your MIDI flute region is on an audio track.
Create a software instrument track, move the flute region on it, and try your library again.
 

Attachments

  • audio track.png
    audio track.png
    356.7 KB · Views: 5
Last edited:
Upvote 0

edurbrow

Logician
I should have put my glasses on.
Taking a fresh look, your MIDI flute region is on an audio track.
Create a software instrument track, move the flute region on it, and try your library again.
I HAD my glasses on! Sheesh. I've done that before, more than once. I think it is a failing on the part of Apple in terms of the user interface. The track headers should be much more distinguishable. IMO
Thank you.
I tried again in a new project using MIDI first. After many hassles beat mapping and the midi events moving out of sync, I finally got it to work by erasing the midi tracks then re-importing them after all the beat mapping was finished. So I managed to add some midi tracks to a movie.
 

Attachments

  • Screen Shot 2023-01-17 at 10.31.40 PM.png
    Screen Shot 2023-01-17 at 10.31.40 PM.png
    230.4 KB · Views: 6
Upvote 0
Top