Logic Pro 9 MIDI tracks self-mute

peterlemer

Logician
I've probably asked about this before but can't find the thread, and the problem is becoming more irritating:

A MIDI track simply won't play it's load - as if the track is muted when in reality it isn't!

I can solve this by moving the region to an an identical duplicate track.

Any suggestions how to avoid this?

pete
 

Doug Zangar

Logician
Odd - a few guesses (and you've probably looked at most/all of these already:

MIDI channel assignment is wrong
volume issue in plug-in
notes muted
region muted
track muted (clone tracks?)
channel strip muted
automation causing mute

That said, maybe copying to new track and deleting old is a good work-around if you can't solve it.
 
Upvote 0

michaelo

LUG Emeritus
Sounds like the dead track bug to me. I get this from time to time exactly as you describe. Record a software inst track and it wont play back. You duplicate it and drag the region onto the duplicate track and away it goes. Sometimes even the duplicate track fails and i have to do it again. Goes away after a cup of tea though...
 
Upvote 0

peterlemer

Logician
doug, thanks - I don't bother duplicating the region, I just drag it to a duplicate track!
This alone indicates that it isn't about any of the issues in your list

Eli - no this happens simply when I'm mixing.

Michael - we should start a 'dead track' club :)

pete
 
Upvote 0

esteso

Logician
Hmm ......?

This just happened to me . It's happening pretty regularly and it's quite annoying. Although not nearly so much now that I hear it's a known bug. I'm on Logic 9.0.2 on a G5 and I'd assumed it was just running officially unsupported software.

........ or that I use Logic so sporadically these days I'd forgotten some little quirk. Does this only happen with software instruments? that's when it happens for me.

Cheers,
 
Upvote 0

michaelo

LUG Emeritus
For me I only recall the 'dead track' happening on software instrument tracks. It's a bizarre problem that seems to come and go. Sometimes i dont see it for a few weeks and then it will suddenly plague me with tracks failing continuously all day long.
It appears to strike new songs and old, with or without cycle on and on every instrument type both Logic and third party. Damned annoying. I have lodged many bug reports over the years about it.
 
Upvote 0
Top